Typsnitt

Branding

Kampanj

Svenska Ishockeyförbundet

Vi gillar hockey, Tre Kronor och när pixlarna sitter rätt. Därför var det självklart häftigt när vi fick ta fram Svenska ishockeyförbundets nya varumärkesplattform. Bland annat justerade vi de tre kronorna på landslagets tröjor, som faktiskt varit liiiite sneda i alla år.

Bakgrund

Svenska ishockeyförbundet har ett övergripande mål: att ishockey ska vara Sveriges mest engagerande idrott. Och med en högt lagd ribba följer mängder av spännande projekt – året runt, landet runt. Förbundet, landslaget och svensk ishockey som helhet behövde ett uppdaterat visuellt uttryck, ett manér som kan varieras över alla kontaktytor men ändå skapa en sammanhängande varumärkesupplevelse.

Lösning

Vi ville att den nya visuella identitetens skulle matcha kraften och engagemanget som finns inom både sporten och förbundet. Den nya färgpaletten blev kraftfull, tydlig och explosiv för att spegla energin och intensiteten som kännetecknar ishockey. De grafiska momenten och animeringarna inspirerades av tempot och formen i skridskoskär mot isen. Typsnittet handritades för hockeyförbundet och ger med sina 2 vidder och 3 vikter en stor flexibilitet till typografin. Typsnittet fick såklart namnet Flex, inspirerat av termen som används för att mäta en hockeyklubbas böjlighet.

Our team
No items found.
Our team
Christopher Hall
Chairman
Gurjit S. Bedi
Managing Partner
David Parker
Managing Partner
Sam Wilson
Partner
Owen Hardy
Vice President
Our team
No items found.