förankringsarbete

strategi

koncept

Piteå kommun – I was here

På gator, i simhallen och på brandstationen. Det är bara några exempel på var Piteå kommuns 4 000 medarbetare gör skillnad varje dag, utan att vi riktigt tänker på det. Tills nu. Vi lät några av kommunens medarbetare signera sina arbetsplatser för att påminna oss andra om hur de håller samhället i rullning, varje dag.  

Bakgrund

I Piteå är kommunen en av de allra största arbetsgivarna. Deras medarbetare arbetar varje dag för att göra Piteå bättre, men får inte alltid den uppmärksamhet de förtjänar. Därför ville kommunen lyfta fram sina medarbetare och deras yrken i rampljuset. Dels för att visa hur viktig varje medarbetare är för en fungerande vardag i Piteå, dels för att uppmärksamma de stora karriärmässiga möjligheterna som ryms inom Piteå kommun. 

Lösning

Vi lät medarbetare på Piteå kommun lämna efter sig den tidlösa signaturen ”I was here” där de jobbat och gjort skillnad. Det blev ett lekfullt och tydligt sätt att påminna om de små hjälteinsatserna som allt för ofta tas för givet. På så sätt hyllade vi medarbetarna samtidigt som vi med kompletterande intervjuer gav en inblick i deras arbetsvardag med målet att locka nya medarbetare. Kampanjen togs främst ut i kommunens egna kanaler – där både medarbetare och andra pitebor befinner sig i vardagen.

“I was here” lanserades med en kampanjwebb, i sociala medier och med stora signaturer på flera platser runt om i Piteå. Nu hålls den levande genom en intervjuserie där vi får inblick i olika kommunanställdas vardag. 

Uppdraget innefattar 

• Koncept
• Strategi 
• Förankringsarbete
• Innehållsproduktion
• Fotografering
• Kampanjwebb

Our team
No items found.
Our team
Christopher Hall
Chairman
Gurjit S. Bedi
Managing Partner
David Parker
Managing Partner
Sam Wilson
Partner
Owen Hardy
Vice President
Our team
No items found.